Om Stina

Stina Dalmalm

Akvareller   

http://upplandsbotaniska.se

Jag är född 1948 i Djura, Leksand, och har bott i Östersund, i Sandviken och bor nu i Eskilstuna. Och på somrarna bor jag vid Gyllingen.

Jag har gått kurser för:

Lars Westerman, Björn Blomberg, Philip von Schantz, Ria Roes-Schwarz, Arne Isacsson, Hans Dahlgren, Monica Månsson, Anders Wallin, Lars Holm, Hasse Karlsson, Anna Törnqvist och Lars Eje Larsson.


När jag målar tar jag tag i något som berör mig.

Jag mår bra av att måla, av att koncentrera mig på det jag tycker om. För mig är det en kanal, som fungerar, till det i livet som är helt, vackert, äkta. Akvarellfärgen är en glädje i sig; genomskinligheten, intensiteten, självständigheten.


I naturen finns meddelanden till den som har öron att höra och ögon att se. Meddelanden som sipprar ner till oss från godhetens källa. Jag vill träna mina ögon och öron! Och jag vill visa på och berätta vad jag har sett.


Jag tycker mycket om blommor, och träd, jag tycker om röda och gråa hus och lador, slingrande småvägar, ren snö, mossgröna skogar och blånande berg, fjällsluttningar och en liten sjö i Dalarna!


Jag har kurser i akvarellmålning, och det är en glädje att se deltagarna hitta sätt att uttrycka sig, och att våga leka och låta färgen arbeta. Jag lär mig mycket om hur jag målar genom att formulera det i ord.